Hoofdsponsoren

ah

elpress

© Vitesse '08
Alle rechten voorbehouden.

S.V. Vitesse '08


Vitesse opnieuw met lege handen

GENNEP - Ook na de vierde wedstrijd stond Vitesse met lege handen. De inzet was goed, maar scoren te moeilijk. In Beek en Donk was Sparta ’25 uiteindelijk m et 3-1 te sterk.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Vitesse. Doelman Van de Acker kon het schot van Gijs Giebels echter naast het doel werken. In de 6e minuut sloeg Sparta razendsnel toe. Jessy Wolff werd slim aan de kant geduwd en Jaccy van den Enden kon ongehinderd op het Gennepse doel afgaan. Hij liet doelman Marc van Ginkel kansloos: 1-0. Nog geen minuut later was het al 1-1. Gijs Giebels werd in het strafschopgebied van Sparta onderuitgehaald en de bal ging op de stip. Niek Hendriks schoot de strafschop onberispelijk binnen. Beide ploegen streden hierna fel voor de tweede treffer. Vitesse kreeg enkele kansjes, maar slaagde er niet in die te verzilveren. In de 25e minuut kwam Sparta er razendsnel uit en Rick van Heijnsbergen zorgde voor de 2-1. In de tweede helft probeerde Vitesse uit alle macht de bakens te verzetten, maar alle pogingen liepen op niets uit. De verdediging van Sparta wist steeds een oplossing te vinden. In de 83e minuut leidde dom balverlies op het middenveld de derde treffer in van Sparta. Elco van Schijndel zorgde voor de 3-1 eindstand. Vitesse had hard gewerkt, maar stond opnieuw met lege handen. Aanstaande zondag gaat Vitesse op bezoek bij Handel, dat Berghem Sport op een 7-1 nederlaag trakteerde. Het belooft dus wederom een loodzware opgave te worden voor de Gennepenaren.


Opnieuw verlies voor Vitesse

GENNEP -  Vitesse is er in eigen huis niet in geslaagd om te winnen van Nijnsel/TVE Reclame. De energiek spelende gasten gingen met een 0-2 overwinning naar huis. 

Vitesse moest door blessures en schorsingen een paar spelers missen. Vanaf het begin zette Nijnsel de Gennepenaren onder druk. Hierdoor ontstonden er weinig kansen voor Vitesse. Ook Nijnsel bleef aanvankelijk zonder doelkansen. Vitesse kreeg weinig kans om het spel op te bouwen. Nijnsel stoorde vroeg en Vitesse had het zwaar. Na een half uur openden de gasten met wat geluk de score. Uit een voorzet ging de bal via het been van Vitesse-speler Rob Janssen in het eigen doel. Vitesse probeerde daarna wel tot aanvallen te komen, maar kreeg nauwelijks kans. In de tweede helft bleef Nijnsel de wedstrijd controleren. In de 71e minuut belandde de bal uit een vrije trap bij Nick Lathouwers. Vanaf de rand van het Gennepse strafschopgebied stiftte hij de bal over de uitlopende doelman Marc van Ginkel in het Gennepse doel. In de resterende tijd probeerde Vitesse nog wel tot een beter resultaat te komen, maar in de stand kwam geen verandering meer. Door deze nederlaag is Vitesse afgezakt naar de tiende plaats. Aanstaande zondag gaan de Gennepenaren op bezoek bij het hooggeplaatste Sparta ’25 in Beek en Donk. Het zal opnieuw een hele toer worden om punten mee naar Gennep te nemen. 


Eerste competitiewinst Vitesse

GENNEP - Vitesse is de competitie begonnen met een 2-0 thuisoverwinning op Excellent. Die stand was bij rust al bereikt.

Vitesse begon enigszins aarzelend aan de wedstrijd, maar nam al snel het initiatief. In de 6e minuut bereikte een pass van Thymo Zeelen Bjorn Hendriks, die van dichtbij de openingstreffer voor zijn rekening nam. Vitesse verzuimde daarna om door te drukken. Excellent slaagde er maar niet in om gevaarlijk te worden. Zo bleef het lang 1-0. In de 43e minuut bediende Bjorn Hendriks Martijn Custers die goed wegdraaide van zijn tegenstander en dat betekende 2-0. Meteen daarop moest doelman Lex Wever van Vitesse handelend optreden om een schot van Roel Verberk onschadelijk te maken. Na rust bleef Vitesse de bovenliggende partij. In de 56e minuut was het bijna 3-0, maar de bal kon nog net voor de lijn worden gekeerd. Twee minuten later schoot Rick van Koulil uit een voorzet van Chris van Duynhoven over het Gennepse doel. Excellent bleef proberen met lange ballen voor gevaar te zorgen, maar de Gennepse verdediging bleef overeind. Aanstaande zondag gaat Vitesse in Boxmeer op bezoek bij Olympia ’18. Dat belooft op voorhand een zware wedstrijd te worden.


Vitesse na rust onderuit

GENNEP - Vitesse ging in Boxmeer in de tweede helft met 3-0 onderuit tegen Olympia. Behalve in de openingsminuten waren de Gennepenaren de gehele wedstrijd de mindere.

Vitesse kreeg in de eerste minuten twee goede kansen om de score te openen, maar die werden niet benut. Na zo’n 10 minuten nam Olympia het heft in handen. Het liet Vitesse komen, om vervolgens razendsnel te counteren. Dat liep iedere keer goed af. In de 43e minuut was Jessy Wolff net te laat en hij haalde zijn tegenstander net voor het strafschopgebied onderuit. Dat kwam de Gennepse verdediger op een rode kaart te staan. De toegekende vrije trap leverde voor Olympia niets op. Na rust probeerde Vitesse, ondanks de numerieke minderheid, toch de aanval te zoeken. Olympia profiteerde hiervan in de 62e minuut. Stan Claassen scoorde het openingsdoelpunt uit een messcherpe counter. Vijf minuten later scoorde de Boxmeerse spits opnieuw. In de 74e minuut maakte Furkan Sarioglu de Gennepse nederlaag compleet door de 3-0 te scoren. Vitesse was deze middag over het geheel genomen duidelijk de mindere en leed derhalve een terechte nederlaag. Aanstaande zondag ontvangt Vitesse op de Heijkuul Nijnsel/TVE Reclame, dat uit bij Excellent met 1-3 wist te winnen.


Vitesse in blessuretijd langs Achates

GENNEP -  Vitesse heeft de bekerwedstrijd tegen Achates door een doelpunt in de 94e minuut met 1-2 gewonnen. De Gennepenaren gaan daardoor verder in het bekertoernooi.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de door een tragisch ongeval omgekomen Danial Yousefi. Beide teams speelden daarom met rouwbanden. Voor Vitesse had dit toch wel consequenties. De Gennepenaren moesten 3 spelers vervangen, die naar de uitvaart waren. De eerste grote kans was voor de Ottersummers. In de 19e minuut ging de bal op de stip na een overtreding in het Gennepse strafschopgebied. Doelman Marc van Ginkel van Vitesse pakte het schot van Johan Kleijnen echter klemvast. Vitesse werd hierna steeds sterker en Achates werd teruggedrongen. Het was aan doelman Stefan Arts van de Ottersummers te danken, dat Vitesse pas in de 31e minuut scoorde. Toen was ook hij kansloos op een schot van Martijn Custers. Vitesse probeerde daarna door te drukken, maar wist niet meer te scoren. In de tweede helft pakte Achates de zaken energieker aan. Vitesse werd eerder opgevangen en de Gennepenaren kregen het erg lastig. In de 50e minuut scoorde Jerral Taihutu uit een snelle aanval de 1-1. Voor Achates was deze stand voldoende om de tweede ronde te bereiken. Vitesse ging uit alle macht op de aanval spelen en dat leverde Achates enkele goed counterkansen op. Nu bewees doelman Marc van Ginkel van Vitesse zijn waarde voor de club.  Toen iedereen zich al bij een 1-1 eindstand leek te hebben neergelegd sloeg Vitesse ver in de extra tijd toch nog toe. Bjorn Hendriks rukte via de rechterkant op en kreeg de bal via een kluts met een tegenstander terug. Zijn snoeiharde schot verdween onhoudbaar in de hoek:1-2. Nog geen minuut later was de wedstrijd afgelopen en had Vitesse ook zijn derde bekerwedstrijd winnend afgesloten. Aanstaande zondag speelt Vitesse om 14.30 uur op de Heijkuul de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander is dan Excellent uit Oploo.