Hoofdsponsoren

ah

elpress

© Vitesse '08
Alle rechten voorbehouden.

S.V. Vitesse '08


Vrijwilliger van het jaar

Op de nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari 2018 zal wederom de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt worden. Daarvoor kan ieder lid van Vitesse '08 iemand nomineren. U kunt uw nominatie met motivering sturen naar secretaris@vitesse08.nl. Uit de genomineerden zal een commissie van wijze mannen de vrijwilliger van het jaar benoemen. U kunt uw nominatie inzenden tot en met 2 januari 2018.


Vitesse sluit jaar af tegen Hapse Boys

GENNEP – Vitesse sluit aanstaande zondag 2017 af met een uitwedstrijd tegen Hapse Boys.

Afgelopen zondag werden alle amateurwedstrijden door de KNVB afgelast vanwege het slechte weer. Als de weergoden komende zondag beter gestemd zijn gaat Vitesse op bezoek bij Hapse Boys. Voor beide teams is deze wedstrijd uitermate belangrijk. Hapse Boys en Vitesse hebben tot nu toe 8 punten bij elkaar gesprokkeld. Daarmee staan ze samen met Berghem Sport, Boekel Sport en Excellent op de gedeelde laatste plaats. Het wordt dus echt een zespuntenwedstrijd. De wedstrijd begint aanstaande zondag al om 14.15 uur in verband met de vroeg invallende duisternis.


Vijfde gelijkspel op rij voor Vitesse

GENNEP - Voor de vijfde keer op rij boekte Vitesse een gelijkspel. Dit keer werd het tegen uit tegen Boekel Sport 1-1.

Boekel Sport en Vitesse waren goed aan elkaar gewaagd. Beide teams hadden moeite met het zware en spekgladde veld. Vitesse was misschien voetballend wat beter, maar kon daar geen voordeel uit putten. Echte kansen waren er voor rust nauwelijks. In de tweede helft zette Vitesse Boekel Sport wat meer onder druk, maar ook nu bleven echte kansen uit. Boekel Sport probeerde met lange ballen succes te boeken. Dat lukte in de 66e minuut toen een lange bal Rens van der Wijst bereikte. Van dichtbij liet hij doelman Lex Wever kansloos. Vitesse gooide daarna alles op de aanval, maar moest tot de 87e minuut wachten. Toen werd Gijs Giebels de diepte ingestuurd. Hij passeerde op fraaie wijze doelman Jelle Zwanenberg van de gastheren en tekende de verdiende gelijkmaker aan. Even later had Rob Janssen Vitesse nog de volle winst kunnen bezorgen, maar hij kwam net niet tot een schot. Vitesse knokte ook in Boekel keihard voor de overwinning, maar opnieuw wilde dat niet lukken. Aanstaande zondag ontvangt Vitesse het op de derde plaats staande Volkel. Dat wordt een nieuwe krachtproef voor de Gennepenaren. Deze wedstrijd begint om 14.15 uur. Aanstaande donderdag, 7 december, speelt Vitesse om 20.00 uur in Sint Agatha een bekerwedstrijd tegen Vianen Vooruit.


Vitesse is uitgebekerd

GENNEP -  Door een 4-3 nederlaag tegen Vianen Vooruit is Vitesse uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Omdat Vianen Vooruit niet beschikt over een lichtinstallatie bij het hoofdveld werd de wedstrijd gespeeld bij VCA in Sint Agatha. De wedstrijd begon ook nog eens drie kwartier te laat, omdat scheidsrechter de Wit vast zat in een file. Vitesse begon voortvarend aan de wedstrijd en al in de 4e minuut werd het 0-1 toen Acheraf Mabtoul een voorzet van Bassim Sayeb afrondde. Lang plezier van deze voorsprong had Vitese niet, want in de 7e minuut ging de bal op de stip na een handsbal van een Gennepse speler. Jeroen Ebben scoorde vanaf 11 meter de gelijkmaker. Vitesse liet zich niet ontmoedigen en in de 26e minuut kwam het weer op voorsprong dankzij een doelpunt van Bassim Sayeb na een razendsnelle aanval. Twee minuten lager ging de bal andermaal op de Gennepse stip, nu na een overtreding. Rik Willemsen voltrok het vonnis en de stand was opnieuw gelijk. In de tweede helft kwam Vianen Vooruit in de 60e minuut op voorsprong en ook nu was Rik Willemsen de doelpuntenmaker. Het Gennepse antwoord liet niet lang op zich wachten. In de 63e minuut scoorde Bassim Sayeb de 3-3. In de 77e minuut gaf Vitesse nogal gemakkelijk een vrije trap weg net buiten het eigen strafschopgebied. In eerste instantie kon die vrije trap nog worden afgeweerd, maar op de rebound van Thomas van de Sanden had niemand van Vitesse het goede antwoord. Vitesse viel daarna nog wel verwoed aan, maar gescoord werd er niet meer. Vitesse is uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan zich nu volledig concentreren op de competitie. Daarin wacht aanstaande zondag, 10 december, al een zware tegenstander. Dan is het op de derde plaats staande Volkel te gast op de Heijkuul. Winst is voor Vitesse absoluut prioriteit nummer 1. De wedstrijd begint al om 14.15 uur in verband met de vroeg invallende duisternis.


Vitesse speelt op de valreep nog gelijk

GENNEP - Ver in de blessuretijd scoorde Vitesse alsnog de gelijkmaker tegen een zeker voor rust beter Berghem Sport. Het werd voor de derde keer op rij 1-1.

Berghem Sport kreeg in de eerste 20 minuten zeker drie honderd procent kansen. Vitesse kwam er nauwelijks aan te pas en liep voortdurend achter de feiten aan. Pas in de 21e minuut wisten de Gennepenaren op goal te schieten. In de 23e minuut namen de gasten de leiding dankzij een doelpunt van Jordi Verhagen. Vreemd genoeg ging, net als vorige week Vianen Vooruit, nu ook Berghem Sport wat gas terugnemen. Vitesse kreeg hierdoor wat meer grip op de wedstrijd, maar werd voor rust niet gevaarlijk. In de tweede helft gingen de Gennepenaren agressiever spelen en Berghem Sport werd meer teruggedrongen. Nu kwamen er ook kansen, maar die leverden niets op. In de 69e minuut kreeg Dave Eveleens van de gasten direct rood nadat hij Gennepenaar Gijs Giebels onderuithaalde. Vitesse ging nog meer op de aanval spelen en nam achterin meer risico’s. Toch leek de wedstrijd in een Gennepse nederlaag te gaan eindigen. Twee minuten in de blessuretijd kreeg Joel van de Berg van de gasten zijn tweede gele kaart en Berghem Sport moest met 9 man verder. In de vijfde minuut van de extra tijd leverde dat zowaar nog een doelpunt op. Bjorn Hendriks haalde tot. grote vreugde van de Gennepenaren de trekker over. Zuur voor de gasten, maar geweldig voor de thuisclub. Voor de vierde keer op rij behaalde Vitesse een gelijkspel. Veel is het daar niet mee opgeschoten. Het staat nog steeds op de twaalfde plaats. Aanstaande zondag gaat Vitesse op bezoek bij Boekel Sport, dat afgelopen zondag niet in actie kwam. Wil Vitesse weg uit de kelder van de derde klasse, dan zal het eindelijk weer eens moeten gaan winnen.