Hoofdsponsoren

ah

elpress

© Vitesse '08
Alle rechten voorbehouden.

SV VITESSE '08

Gennep Atletiek

Vitesse'08 Jeugdkamp

Het Vitesse'08 kamp is ten einde en overal waar je keek zag je slaperige oogjes van 40 moegestreden maar voldane Vitessenaartjes. Vol verhalen sjokkend aan de hand van hun ouders naar de auto's, ze kunnen niet wachten tot volgend jaar hoorde je ze tegen de kampleiding zeggen.

Het avontuur begon op het parkeerterrein van Vitesse’08 waar de kinderen met een huifkar naar Residentie Heijendael, onder de rook van de Heijense molen, werden gebracht. Ze werden vriendelijk ontvangen door Danny Claassen en zijn vrouw Elvira, aangevuld met hun team. De oogjes werden groot toen ze zagen dat er een mooi zwembad met een lange glijbaan, een kleine en grote springkussen, een leuke speeltuin, een uitgestrekt grasveld en een grote tent aanwezig was. Dit alles werd opgesierd door mooie tuintjes, een modern ingericht restaurant en overal moderne chalets. Het wordt aangeraden om eens een bezoek te brengen aan Residentie Heijendael gezien het zwembad bij warm weer vrij toegankelijk is.

Bij aankomst moesten de Vitessenaartjes natuurlijk eerst alles verkennen waarna ze een lunch kregen. Hierna begon gelijk het middagprogramma met spellen zoals poortje schieten op de jeus de boules baan, trefbal, waterpolo en partijtje op het grote veld. Hierna werden ze getrakteerd op een ijsje en regelmatig fruit welke door Roger Geutjes, bij een sponsor die anoniem wilt blijven, is geregeld.

In de namiddag mochten de kinderen vrijspelen waarbij het zwembad en het springkussen tot de favoriet behoorde, ook organiseerde de kinderen zelf partijtjes op het grote grasveld. Na al dat geweld in de middag begonnen de kinderen honger te krijgen. Het snoepzakje stilde de honger maar voor even en al snel werd besloten om het avondeten een uur naar voren te verplaatsen. In groepen werden ze voorzien van frietjes met een frikandel en al gauw lagen ze weer in het zwembad en op het springkussen.

Nadat het zwembad werd gesloten kregen een aantal Vitessenaartjes nog een kleine vrijblijvende voetbal clinic. De kinderen begonnen hierna wederom honger te krijgen waarna Danny Claassen naar de winkel is gereden om ze te voorzien van een broodje knak. Alsof hun leven ervan af hing werd deze opgepeuzeld. Om een leuk kampvuur te maken had Danny Palacios een grote ijzeren ton meegenomen. Om het kampvuur op gang te houden gingen een aantal kinderen in het bos hout zoeken, het kampvuur moest natuurlijk blijven branden. Een deel genoot van het kampvuur maar de andere helft had nog energie over.

Moe gestreden gingen de kinderen in de grote tent naar bed, gelukkig was er een extra tent van Roel Janssen geplaatst zodat er minder kinderen in de grote tent sliepen. Aan het begin van de middag was er namelijk een zee van luchtbeden waar je kinderen al stuiterend overheen liepen. Nu konden ze makkelijker door de tent bij hun bedden komen, dat slaapt wat lekkerder zeiden ze. Het Residentie Heijendael had daarnaast nog een huisje beschikbaar gesteld voor de twee meiden waarin, naast twee jongens, ook de kampleidster Corinna Derks sliep.

De nacht was goed verlopen voor de kinderen en de vrijwilligers, deze laatste hadden maar een beetje slaap gekregen omdat er altijd kinderen zijn die even aandacht nodig hadden of naar het toilet moesten. Toch kregen ze een periode waar ze hun ogen dicht konden doen en bomen konden gaan zagen. De zon kwam al vroeg op en de eerste kinderen werden al om 06.00 wakker, bedankt ouders voor uitslapende kinderen. Al gauw kregen ze ontbijt en werden hierna verblijd dat het zwembad toch nog geopend werd. Zo konden de ouders hun kinderen uit het zwembad vissen om ze mee naar huis te nemen.

Onze dank gaat uit naar:
- Residentie Heijendael
- Danny en Elvira Claassen
- Het Heijendael team
- De organisatoren/sponsoren Corinna Derks, Danny Claassen en Danny Palacios
- De anonieme fruitsponsor

En niet te vergeten de grote aantal vrijwilligers want zonder hun was het de organisatie niet gelukt. Rob Arts, Cindy Janssen, Marco Gerrits, Roger Geutjes, Monique en Roel Janssen, Paul Struik, Teunis Linthof, Twan Noij, Anke en Giel Reintjes, Michel Smits, Tom en Natasja Smeets, Marijke Franken.